• Topcon SS Angio 3D ОСТ "Тритон" Plus - първият в света !

   • Topcon SS Angio 3D ОСТ "Тритон" Plus - първият в света !

     |  Share    

    Topcon 3D  DRI ОСТ "Тритон" Plus е първият в света SS (Swept sourse) OCT скенер за предна и задна томография на окото.

    Topcon DRI ОСТ "Тритон" прави цветна снимка на очното дъно с висока резолюция, Red Free, FA,  *FAF изображения (*опция) и Angio OCT !

    1, 050nm източник за ОСТ подобрява значително проникването в по-дълбоките слоеве на окото и значително по-малко се влияе от мътнините на катаракта, стъкловидно тяло,  кръвоизливи, кръвоносните съдове и склера

    Topcon DRI ОСТ "Тритон" е най-бързият в света - 100 000 А скана/ сек. 
     
    По-доброто проникване визуализира дълбоките слоеве както на ретината, така и на склерата! Друга полза от SS (Swept sourse) източника е визуализирането както на стъкловидното тяло, така и на  хориоидеята в един скан. Изображенията са ясни и без артефакти. Това премахва необходимостта от многократни последователни и продължителни сканирания. В един скениран кадър с пределна яснота, еднакво добре се виждат и стъкловидното тяло и хориоидеята!

    Topcon DRI ОСТ Тритон визуализира външните слоеве на ретината и свързаната с тях патология.Topcon DRI ОСТ Тритон автоматично разпознава 7 граници на слоевете в това число и, хорио-склералния контакт. 12-тте млиметра на дължина на скана гарантира образ и на макулата и на на оптичния нерв в едно сканирано поле. Възможността за комбиниране на сканове при една сесия пък съкращава драстично времето за изследване.

    Работната (1, 050nm) дължина на вълната e невидима за пициента с което осигурява допълнителен конфорт при изследването, особено при деца и по-вързастни пациенти.

    Topcon DRI ОСТ "Тритон" е мултимодален апарат, който осигурява цветна снимка в реални цветове на очното дъно, при изключително ниски стойности на светкавицата. Това е чудесна възможност за най-точно локализиране на местоположението на скановете чрез патентованата система на Топкон за разпознаване на местоположението на скановете ( “Pinpoint Registration TM”) Възможностите на Topcon DRI ОСТ Тритон могат да се допълнят чрез опциите за  флуоресцеинова ангиография (FA) и фундусовата автофлуоресценция (FAF)  при които “Pinpoint Registration TM” също работи. Допълнителната опция за изследване на  преден сегмент позволява сканове с размери до 16 (!) мм в това число периферията на  роговицата и в дълбочина.

    Topcon DRI ОСТ "Тритон" е с нова система за следене на микродвиженията на окото при сканиране – “SMARTTrack TM”.

  • Всички права запазени © 2011 БТМД